Antalija

Dodik: Prioritet dajemo ekonomskim projektima

  • Izvor: SRNA
  • 02.03.2024. 09:50

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je veoma uspješnim Diplomatski forum u Antaliji jer je to bila prilika za razgovore sa brojnim liderima država, a sve s ciljem razumijevanja pozicije Srpske i jačanja ekonomije kroz projekte.

"Sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Еrdoganom razgovarao sam o našim odnosima. Turska ostaje posvećena onome što je BiH i to nama nije iznenađenje, ali je važno reći da predsjednik ima uravnotežen pristup koji kaže da treba da se sklone stranci i da se napravi unutrašnji dogovor", rekao je Dodik novinarima u Antaliji.

Dodik: Ustavna pozicija Srpske na evropskom putu BiH mora biti vidljiva

Dodik: Ustavna pozicija Srpske na evropskom putu BiH mora biti vidljiva

Govoreći o ekonomiji, Dodik je istakao da su izneseni konkretni prijedlozi o kreditnom aranžmanu kada je riječ o auto-putu Beograd - Sarajevo.

"Tu je zastoj jer u Federaciji BiH ne mogu da odrede trasu kuda treba da se gradi auto-put. Mislim da se može razgovarati o tome da federalna strana podrži dio aranžmana sa Republikom Srpskom, a oni kada budu spremni mi ćemo podržati", istakao je Dodik koji boravi na Antalija diplomatskom forumu, na poziv predsjednika Turske.

Na ulasku na Krim otkriveno vozilo sa eksplozivom

Na ulasku na Krim otkriveno vozilo sa eksplozivom

On je naveo da se konsultovao sa ministrom finansija Srpske, direktorom "Autoputeva" i predsjednikom Vlade, istakavši da je ovakav aranžman najbolji u ovom trenutku.

"Jedna kompanija iz Turske gradi i Hidroelektranu Mrsovo, a vrijednost tog projekta je 100 miliona evra. To je HЕ koja će biti u potpunom vlasništvu Republike Srpske", rekao je Dodik.

"Orban uskoro u Banjaluci, saradnja na odličnom nivou“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će u što skorijem vremenu mađarski premijer Viktor Orban posjetiti Banjaluku i istakao da je saradnja sa Mađarskom na odličnom nivou.

"Naša saradnja se odlično razvija, ide ka većem obimu. Naša saradnja je prijateljska, ali je zasnovana i na privrednoj saradnji", rekao je Dodik novinarima u Antaliji, gdje je u toku Diplomatski forum.

SPC slavi Svetog Lava - donosi zdravlje i sreću

SPC slavi Svetog Lava - donosi zdravlje i sreću

On je rekao i da je u okviru Diplomatskog foruma prisustvovao svečanoj večeri, što je bila prilika da razgovara sa Orbanom i pozdravio je njegov otvoren stav i kritiku na račun funkcionisanja ЕU.

Dodik se susreo i sa predsjednikom Tatarstana Rustamom Minihanovom sa kojim je razgovarao i nedavno tokom zvanične posjete Ruskoj Federaciji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.