Cijene nafte u padu

  • 20.05.2021. 21:10

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za više od dva odsto nakon što su diplomate izjavile da je ostvaren napredak u dogovoru za ukidanje sankcija Iranu, što bi moglo dovesti do rasta isporuka sirove nafte.

U Londonu je cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora manja za 1,54 dolara ili 2,3 odsto i sada je 65,12 dolara po barelu.

U NJujorku je cijena svijetle sirove nafte pala za 1,38 dolara ili 2,2 odsto i iznosi 61,98 dolara po barelu.

Iranski predsjednik Hasan Rohani je u televizijskom obraćanju izjavio da su SAD spremne da ukinu sankcije u naftnim, brodskom i bankarskom sektoru.

"To je zaista uticalo na cijene nafte. Ima prostora na globalnom tržištu za iransku naftu ali na kratkoročnom nivou to je danas uticalo na cijene", rekao je analitičar iz kompanije "Prajs fjučers" iz Čikaga Fil Flin.

Međutim, evropske diplomate ističu da uspjeh nije zagarantovan i da preostaju veoma teška pitanja, dok je višerangirani iranski zvaničnik dao izjave kontradiktorne Rohaniju. 

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.