Poziv stanovništvu

"Vode Srpske": Oprez zbog najavljenih obilnih padavina tokom vikenda

  • Izvor: SRNA
  • 22.09.2023. 13:49

Javna ustanova "Vode Srpske" pozvala je stanovništvo, institucije i privredne subjekte u Republici Srpskoj na oprez zbog mogućeg izlivanja bujičnih vodotoka nakon najavljenih obilnih padavina za vikend.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za vikend na području cijele Republike Srpske najavljene su obilne padavine, uz jače pljuskove sa grmljavinom, prvo na sjeverozapadu.

Sutra u poslijepodnevnim časovima padavine će se proširiti ka jugu i sjeveru, očekuje se od 40 do 70 milimetara kiše po metru kvadratnom, a na jugu Hercegovine moguća je lokalno i veća količina.

Kiša će sutra uveče zahvatiti i istočne pred‌jele gd‌je će, prema prognozi, u ned‌jelju pasti od 30 do 60 milimetara kiše, dok će tokom ned‌jelje kiša slabiti u zapadnom dijelu Srpske.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navode da je zbog najavljenih obilnih padavina u kratkom vremenskom periodu moguća pojava bujičnih i urbanih poplava, kao i izlivanje oborinskih voda.

Najavljene obilne padavine mogu dovesti do porasta vodostaja svih rijeka koji su niski zbog dugog sušnog perioda. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.