Doček na planini

Vatrometom na stazi dočekana Nova godina na Jahorini

  • Izvor: ATV
  • 01.01.2022. 19:16

Ima li za skijaše boljeg mjesta od dočeka od skijaške staze? Neki su na Jahorini i tako slavili. Turisti su stigli iz cijele regije.

“Super, spektakularan vatromet, predivno, predivno.”

Veselo je bilo i u ugostiteljskim objektima na olimpijskoj planini. Na Jahorini je Novu godinu dočekao i premijer Srpske. 

“Čestitam i predstojeće i božićne praznike, da čestitam i pozovem naše građane i da proslavimo dan Republike Srpske, a zašto ne reći i Srpsku novu godinu”, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Mnogi su se poželjeli ovakvog dočeka. Na području Istočnog Sarajeva u lokalima nije bilo slobodnog mjesta. 

“Jako je lijepo, nekako svi su veseli, da li su ljudi poželjeli.”

“Poslije pandemije i svega što nas je zadesilo, da se desi nešto lijepo”,

Dežurne službe bile su u pripravnosti. One koji su radili obišli su načelnik Istočnog Novog Sarajeva i predsjednik gradske skupštine. Odnijeli su i poklone. 

“Da im čestitamo Novu godinu i da im poželimo što manje posla, ne samo večeras, već svih 365 dana, samo u jednom segment da imaju što više posla, a to je u porodilištu”, poručio je Jovan Katić, načelnik Istočnog Novog Sarajeva

“Radimo na neke dvije strane, sve službe su angažovane i na odjeljenjima i na kovidu, ali uprkos tome uspjeli smo nekako da iznesemo sav taj teret”, rekla je Olivera Drašković, doktor u Bolnici “ Srbija " Istočno Sarajevo.

Novogodišnja noć prošla je bez ozbiljnijih intervencija. Bilo je kako treba - mirno i veselo.