Izvršena uplata

Uplaćena dva miliona za saniranje štete, gradonačelnik Bijeljine prijeti protestima

  • Izvor: ATV
  • 18.01.2024. 19:34

Gradonačelnik Bijeljine prijeti protestima, i to ako se ne riješi isplata štete od posljedica Afričke kuge svinja. Kaže prvi će na traktor iako nije bio među prvima kada je svinjarima pomoć bila najpotrebnija.

„Moram da kažem da u koliko dođe do tog scenarija da ću ja skinuti odijelo i obući radničko, uzeti očev traktor i pridružiti se mirnim protestima poljoprivrednika", kaže Ljubiša Petrović.

Poljoprivrednici kažu štetu zbrajaju i dalje. Ali jasno im je ipak da najave gradonačelnika imaju više veze sa politikom nego sa stvarnim stanjem. Kažu da su danas na sastanku samo čuli optužbe na račun ministarstva, ali ne i to šta Petrović ima da ponudi da im se šteta nadoknadi. 

"Žrtve smo prepucavanja nekih, udruženja poljoprivrednih, podijeljen je narod na biznismene seoske i obične seljake", kaže Trifun Đukić, Donje Crnjelovo.

"Čuli smo i danas samo primjedbe na račun ministarstva poljoprivrede, nažalost nismo čuli čime to gradonačelnik koji raspolaže sa 75 miliona KM budžeta grada Bijeljina koji je usvojen na vrijeme i koji je njemu na raspolaganju sa kojim sredstvima i kojim načinom će on pomoći poljoprivrednicima koji su imali štetu od afričke kuge svinja, ono što je jasno je da je da će Ministarstvo poljoprivrede isplatiti sredstva", kaže Slobodan Petrić, iz Udruženja proizvođača svinja Srpske.

Da optužbe bijeljinskog gradonačelnika ne stoje, poruka je iz ministarstva. Dva miliona KM za saniranje štete od posljedica Afrike svinjske kuge su uplaćena danas. Cjelokupnu štetu od preostalih 7.260.000 KM isplatiće se do kraja januara. 

„Ja stvarno nemam ništa protiv njega i ne želim da ovo pređe u bilo kakvu našu raspravu i  predlažem da češće zakazuje ovako sastanke ako ja za svaki koji on zakaže isplatim po dva miliona i da bi bilo dosta bolje bilo da sjedne u očev traktor i malo se bavi poljoprivrednom nego ovako populizmom nastoji da uđe u predizbornu kampanju za lokalne izbore, ja to ne želim", kaže Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ne žele ni poljoprivrednici da budu dio gradonačelnikove igre. Više ih zanimaju pravilnici kojima će se obezbijediti dalja proizvodnja. 


Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.