Divan gest dobrih ljudi

Udomljen pas Bleki kojeg je Livnjak brutalno pretukao

  • 18.07.2024. 10:45

Pas Bleki kojeg je prije sedam dana brutalno pretukao muškarac u Livnu dobio je svoj novi dom u Jajcu.

Informaciju je na društvenim mrežama podijelio PawTreatos.

"Dragi prijatelji, danas smo zajedno sa zvaničnim udomiteljem Bruno Jelavić, veterinarom i službenicima policijske Uprave Livno preuzeli nedavno pretučenog psa po imenu Bleki od teta Ivke koja ga je kao napuštenog psa hranila i brinula o njemu, što je evo ja smatram skroz ok ako si svjestan postanka, a i odlaska sa ovog nam svijeta.

Bleki kao potpuno normalan pas, bez ikakvih znakova agresije, naprotiv prepun straha, a koliko sam u ovih šest dana borbe shvatila Ivki i Ivkinim prijateljima koju su takođe susjedi tamo, uopšte nije smetao.

Maks je bio uz nas, od drugog susjeda cuko i opraštao se od prijatelja, potrajao je oproštaj, bilo je tu suza, grljenja, pa i po sto puta, jer danas je Bleki zauvijek napustio ovo mjesto. Bleki ide u Brunin dom u Jajce, ne na ranč ili azil. U dom kakav svaki pas zaslužuje", napisali su uz fotografije.

Kako navode, Blekiju je za danas bila zakazana eutanazija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.