FPN

U srijedu predavanje "Nasljeđe Henrija Kisindžera, kraj ili početak epohe"

  • 25.12.2023. 12:14

Istaknuti spoljnopolitički novinar i publicista Dragan Bisenić u srijedu, 27. decembra, u Banjaluci održaće predavanje o temi "Nasljeđe Henrija Kisindžera, kraj ili početak epohe".

Predavanje, koje organizuje Centar za federalističke i međunarodne studije, biće održano na Fakultetu političkih nauka (FPN) banjalučkog Univerziteta sa početkom u 17 časova. Za sve zainteresovane ulaz je slobodan.

Bisenić je uradio i objavio više od dvije stotine intervjua sa istaknutim svjetskim zvaničnicima i političarima kao što su Henri Kisindžer, Zbignjev Brežinski, Nikolaj Riškov, Peter Handke, Tadeuš Mazojvecki, Huang Hu i mnogi drugi.

Bio je dopisnik iz Berlina i Savjeta Еvrope, glavni urednik više nedjeljnika i magazina i autor je brojnih televizijskih i dokumentarnih emisija.

Napisao je više knjiga: Od baklje do lomače, Mister Iks-Džordž Kenan u Jugoslaviji 1961.- 1963, Put ka miru: kempdejvidski mirovni sporazum Izraela i Еgipta 1978, Mala veličanstvena Srbija - kralj čaja Tomas Lipton u Srbiji 1915. i druge.

Od 2011. do 2018. godine bio je ambasador Srbije u Еgiptu.

Pratite nas i putem Vibera