Hodočašće

Trojica Srpčana krenula pješke od Osovice do Ostroga

  • Izvor: Glas Srpske
  • 16.07.2024. 21:46

Nakon što su prije pet godina pješačili 14 dana do manastira Ostrog u Crnoj Gori, Gojko Basurić i Mladen Mačinković iz Srpca odlučili su se ponovo na sličan podvig, ovaj put uz podršku njihovog prijatelja Gorana Grabovca.

Na hodočašće dugo 470 kilometara njih trojica krenuli su danas iz manastira Osovica, a na put ih je, pored članova porodice i prijatelja, ispratio monah Ilarion, koji im je uputio blagoslov ispred replike ikone Presvete Bogorodice Trojeručice.

"Pomolili smo se da put kojim su krenuli protekne dobro i, gledajući njihov primjer, trebalo bi da imamo još više snage, vjere i ljubavi, kao i želje da mijenjamo ono što kao pojedinci možemo“, poručio je monah Ilarion, prenosi Glas.

Ovo je Gojku treći put da ide pješice na Ostrog, Mladenu drugi, a Goranu prvi iako je prije dvije godine išao sa Gojkom do manastira Hilandar.

"Imali smo veliku želju da još jednom prevalimo veliku udaljenost, uprkos nesnosnim vrućinama koje nam otežavaju put, ali koje nas neće spriječiti da stignemo do cilja i poklonimo se velikom svetitelju“, rekao je Mladen.

Nakon povratka sa Ostroga Grabovac bi sa dugogodišnjim planinarom Milenkom Dragomirovićem iz Srpca i još desetak planinara iz Srpske trebalo da pođe početkom avgusta i na pohod na najviši vrh Turske, planinu Ararat, na nadmorskoj visini od 5.137 metara.

(Foto: Glas Srpske)

Pratite nas i putem Vibera