Nataša Miljanović Zubac

Trebinjska novinarka ukrala šou odbornicima

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2024. 19:30

Umjesto političara za govornicu u pres sali trebinjske Skupštine iznenada je stala novinarka. Pojedini pripadnici MUP-a su u kriminalu, neki trebinjski odbornici kontaminirani a njene kolege nisu nimalo hrabre, to je između ostalog kazala Nataša Miljanović Zubac. Ponovila je da se osjeća ugroženo.

„Ukoliko se bilo šta dogodi meni, odgovorni će biti još uvijek načelnik PU Trebinje Siniša Laketa iako smatram da neke stvari treba da se promijene, direktor policije Siniša Kostrešević, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan“, rekla je Nataša Miljanović Zubac, novinar RTRS-a.  

Procjena bezbjednosti Nataše Miljanović Zubac urađena je više puta sa svim policijskim strukturama u BiH, odgovaraju iz MUP-a Srpske. Još dodaju da se sa trebinjskim Tužilaštvom intenzivno radi na rasvjetljavanju paljevine vozila. Na prozivke da su pojedinci iz MUP-a u sprezi sa kriminalom odgovaraju da će kao i do sada nastaviti borbu sa istima, ističu odličnu saradnju sa međunarodnim partnerima, čemu svjedoče i brojni sastanci koje organizuje Еuropol.  

„U bezbjednosnoj procjeni nisu identifikovane bezbjednosne okolnosti koje ukazuju da je Nataši Miljanović Zubac ugrožena bezbjednost u mjeri da je potrebno uspostavljanje posebnog obezbjeđenja. Ipak, uvažavajući ranije izvršena dva krivična djela i prekršaje pričinjene na njenu štetu, činjenicu postojanja ličnog osjećaja ugroženosti, te opis posla kojim se bavi, naloženo je da PU Trebinje sprovede plan operativno-preventivnih mjera prema istoj, što je Policijska uprava i učinila 01.04.2024. godine.  Na osnovu Plana policijski službenici sprovode svakodnevne operativno – preventivne mjere obezbjeđenja usmjerene prema imenovanoj“, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Novinarka je na skupštinu došla jer se, kaže, željela požaliti odbornicima ali joj to nije dozvoljeno, pa je i ona zaprijetila, i to predsjedniku trebinjske Skupštine.

„Sad mu lično poručujem, još jedna jedina rečenica u kontekstu politizacije  Nataše Miljanović Zubac, ja ću naravno da odgovorim adekvatno onako kako odgovaram svima koji na javnom mjestu upotrijebe moje ime na način koji nije adekvatan“, poručila je Miljanović Zubac.

Njen slučaj politizuju samo odbornici Liste za pravdu i red, odgovara predsjednik. Poslovnik je jasan i on se mora poštovati, ističe Dragoslav Banjak i objašnjava, novinarka je kao fizičko lice mogla prisustvovati ali se nije mogla obratiti.

„Ono što danas nije bilo ispunjeno jeste što danas nije bio pripremljen materijal, čak se ne zna ni tačan naziv tačke. Potrebno je zadovoljiti sve te uslove i to može uraditi svaki odbornik i klub odbornika“, izjavio je Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja.

Miljanović Zubac se nije okomila samo na policajce i političare nego i na svoje kolege. Po njenom, malo ko, naravno sem nje, se ispravno bavi novinarstvom, za svoje kolege kaže i da nemaju hrabrosti i snage. Ljuta je što se ne prate njene instagram objave i što kako kaže niko nije stao iza nje. Koleginica je očigledno u moru informacija kojim se hvali zaboravila ATV-ove priloge i vijesti urađene oko paljevine njenog i ostalih vozila. Možda je i propustila priče iz tematike koja je izgleda samo njen fah.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: