"Smirićete se"

Sveštenik Predrag otkrio: Svaka srpska kuća mora da ima ovu ikonu!

  • 06.09.2024. 12:00

Nijedna srpska kuća ne bi smjela da postoji a da nema ovu ikonu! Tim riječima javnosti se obratio sveštenik Predrag Popović koji koristi društvene mreže da prenese važne i lijepe poruke.

Riječ je o ikoni jasenovačkih mučenika. Kako je u komentarima pojasnio sveštenik Jasenovački mučenici su kanonizovani i napravljena im je ikona.

– Svako treba da ima ikonu jasenovačkih mučenika u svom domu. Prvo, odajemo počast i zahvalnost onima koji su, žrtvom svojom, život dali za svoju vjeru. To su naši roditelji, praroditelji, kojima se mi ponosimo. Jako dobar nam je pokazatelj šta su oni imali i kroz šta su oni prošli, a šta mi imamo danas, oni su naše smirenje i ko god da dođe od stranaca i pita šta je ovo, mi ćemo da kažemo to su Srbi i druge nacije koji su ubijeni najgorom mogućom mukom poznatom na planeti – ispričao je Popović.

Kako je naveo, ovako se pred ikonom treba i pomoliti.

– Kad god mislite da bjesnite, da vam nešto fali, pogledajte ikonu, smirićete se. Kad imate mnogo toga, pogledajte je, spustićete se. Ona će vas držati u balansu – poručio je na kraju, prenosi Telegraf.


Pratite nas i putem Vibera