RHMZ

Stiže promjena vremena: Najavljena kiša i grmljavina!

  • Izvor: SRNA
  • 27.08.2024. 14:56

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok su lokalni pljuskovi i grmljavina mogući poslije podne u većem dijelu zemlje.

Ujutru je uz rijeke i po kotlinama moguća prolazna magla. Tokom prvog dijela dana promjenljivo oblačno uz sunčane periode, na sjeveru sunčanije.

Poslije podne vrlo toplo uz razvoj oblaka u brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku koji će se širiti ka jugu, te usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Lokalno su moguće i nepogode u vidu obilnijih padavina i pojava grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveru su mogući lokalni razvoji koji će usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Uveče prestanak padavina i razvedravanje.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U centralnim, istočnim, zapadnim područjima su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Sokolac 22, Kneževo i Mrakovica 23, Kalinovik i Han Pijesak 25, Drinić, Bihać, Ivan-sedlo i Sarajevo 26, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Ribnik i Čemerno 27, Gacko, Zvornik, Novi Grad, Srebrenica, Šipovo, Drvar, Livno, Sanski Most i Tuzla 28, Banjaluka, Bugojno, Gradačac i Jajce 29, Bileća, Doboj, Prijedor i Srbac 30, Rudo, Foča i Zenica 33, Višegrad, Neum i Široki Brijeg 34, Trebinje i Mostar 36 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.