Vrijeme

Stiže li nam nova promjena: Objavljena prognoza do utorka

  • Izvor: ATV
  • 20.01.2024. 09:23

Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom.

U jutarnjim satima i prije podne snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica.

U drugom dijelu dana širom zemlje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu do 8 stepeni.


Najmanje 13 mrtvih u požaru u školi

Najmanje 13 mrtvih u požaru u školi

Meteorolozi za sutra prognoziraju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura većinom između -12 i -5, na jugu zemlje od 0 do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

Slično vrijeme i u ponedjeljak. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -12 i -5, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Naoblačenje sa zapada stiže u utorak, a usloviće susnježicu ili snijeg. U nizijama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje.


Riješena misterija neobične životinje viđene u Zagrebu

Riješena misterija neobične životinje viđene u Zagrebu

Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura većinom između -3 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?