Društvene mreže

Srpkinja dala novac sestri, pa izgubila kontakt: Poslije par godina stigao paket koji ju je rasplakao

  • Izvor: Telegraf
  • 04.10.2024. 09:25

Da je porodica iznad svega potvrđuje i priča koja je osvanula na društvenoj mreži Iks. Naime, jedna djevojka je ispričala da je davno pozajmila novac sestri od tetke, a da su nakon toga izgubile kontakt.

Iako je ovo priča koja se na početku može definisati kao "sebična", te se sestra nije javila kako ne bi vratila novac, istina ne može biti dalja od toga.

"Moja sestra od tetke je davno pozajmila neki novac od mene i nikada ih nije vratila. Nisam insistirala na vraćanju. Znala sam da je u užasnoj situaciji. Posljednji put sam je vidjela na sahrani mog oca, 2008. Izgubile smo kontakt, odaljile se. U međuvremenu njeno troje djece je poraslo, udale se dvije kćerke, oženio sin. Ona ima šestoro unučadi. Moja tetka, majčina srednja sestra je još živa. Ima 90. godina, i živi sa kćerkom, mojom sestrom“, započela je priču djevojka na početku.

Oglasili se iz kompanije: Pegla za kosu je sigurna, povučena samo jedna serija

Oglasili se iz kompanije: Pegla za kosu je sigurna, povučena samo jedna serija

Ipak, poslije nekoliko godina, uslijedio je prvi kontakt.

"Еlem, prije par dana me zove sestra, dobila je broj od moje advokatice, to je i njena advokatica. Zove i kaže: 'Najzad da te čujem. Pročitala sam sve tvoje knjige. Odlične su. I jedva čekam novu. No, zovem te da ti kažem da nisam zaboravila da ti dugujem. Naslijedila sam sa očeve strane 70 ari na Zlatiboru. Prodala sam zemlju. Šaljem ti paket za dan-dva'. I jutros stiže paket“, navela je ona.

Pored novcem tu su bili i pokloni, ali i koverta u kojoj se krila tužna istina.

"Rasplakala sam se. Unutra štrudle od maka, od oraha, lijene pite, pite sa višnjama. Dvije trenerke, zelena i crvena. Moj broj. A između trenerki koverta i pisamce. U koverti lova. Pisamce: 'Hvala ti što si bila strpljiva. Hvala ti što si pomogla kad je trebalo'. Sestra ipak ostaje sestra, bez obzira na sve. Sve ovo kao udar iz vedra neba. Neočekivano. Zovem je da se zahvalim a ona mi kaže da je na hemoterapiji. Nisam imala pojma da je bolesna“, poručila je ona.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: