Doboj

Srednjoškolci zainteresovani za Saobraćajni fakultet

  • Izvor: ATV
  • 02.07.2024. 19:19

Saobraćajni fakultet u Doboju ove godine upisaće oko stotinu studenata. Odziv na prvom upisnom roku bio je 70 odsto veći u odnosu na prošlu godinu. Budući brucoši stigli su iz svih krajeva. Prednjače oni koji žele da usavrše znanje stečeno u srednjoj školi.

"Odabrala sam Saobraćajni fakultet u Doboju jer mi se dojmio program koji imaju i način edukacije. Odabrala sam logistiku", rekla je Dženana Obrić.

"Pošto sam završila saobraćajnu školu, tehničar drumskog saobraćaja, tu sam se najviše našla. Saobraćaj je nešto što me zanima, transport, logistika", rekla je Lejla Himzić.

Obilazak srednjih škola, angažman Saveza studenata i promocija na društvenim mrežama, dali su željeni rezultat. 

"Što se tiče budžeta ove godine je odobreno 65 studenata na budžetu. Imamo ispunjenu kotu što se tiče vanrednog studija, tražićemo proširenje kote za redovne studije i vanredne što znači idemo da ove godine krenemo sa brucošima sa preko 100 studenata", rekao je Miroslav Kostadinović, dekan Saobraćajnog fakulteta Doboj.

Najveće interesovanje među osam ponuđenih smjerova je za drumski saobraćaj i logistika. Slijede računarsko informacione tehnologije i vazdušni saobraćaj. Nešto manje svršenih osnovaca je pokazalo interes za motorna vozila, telekomunikacije, poštanski i željeznički saobraćaj. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program