Mladić iz Banjaluke

Sergejeva majka: U Moskvi je počeo sa terapijom, ogroman je borac, nadamo se oporavku!

  • 23.07.2024. 09:16

Banjalučanin Sergej Stupar dvadesetogodišnji mladić iz Banjaluke već je mjesecima, nakon strašne saobraćajne nesreće, u komi. Brojni sugrađani, pa i oni iz drugih gradova, organizacije, institucije, uključili su se da nesebično pomognu Sergeju i njegovoj majci, Svjetlani Bednaš.

- Mi smo oko 20 dana u Moskvi na klinici, ovih dana je i godišnjica Sergejeve nesreće. Sve teče po planu, mi smo primljeni odlično. Sregej je odmah počeo sa terapijom i zadovoljna sam kako teče liječenje - navela je Svjetlana iz Moskve za RTRS.

Prikupljen novac za liječenje Sergeja Stupara u Moskvi

Prikupljen novac za liječenje Sergeja Stupara u Moskvi

Ona je istakla da je Sergej primio i prvu dozu matičnih ćelija, koje će mu pomoći da kroz neko vrijeme normalno može da obavlja sve funkcije.

- To su sve aktivnosti koje se svakodnevno rade sa njim i koje mu pomažu da pripremi svoje tijelo i dovede ga u stanje da sutra može normalno da obavlja sve funkcije – navodi Svjetlana.

Sergej je u Moskvu stigao u savršeno očuvanom stanju, svi doktori su bili oduševljeni.

- Sergej je jedan ogroman borac, sve aktivnosti podnosi bez ikakvih problema, primanje matičnih ćelija je prva faza terapije, nakon čega slijede ostale faze, što znači da je Sergej već započeo sa terapijom. Meni ova klinika svakim danom ulijeva sve veću nadu i svakom mi danom daje sve veću snagu i vjetar u ledja da znam da će moj Sergej izaći kao pobjednik iz ove borbe. Pred njim i pred nama je jako težak put, ovo je samo jedna stepenica više prema oporavku - navodi majka.

Svjetlana dodaje da novac za liječenje još uvijek nije skupljen i pozvala građane da pomogu pozivom na broj 1413.

Podsjećamo, Sergej i njegova mama Svjetlana Bednaš su zahvaljujući brojnim humanim ljudima uspješno otputovali u Rusiju.

Iza njih je duga i teška godina, ali pred njima je nova nada i vjera da se sada sve može krenuti nabolje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: