Bijeljina

Preminuo cijenjeni doktor Ljubiša Kusturić

  • Izvor: RTRS
  • 27.04.2024. 17:42

U Bijeljini je jutros u 66. godini preminuo primarijus doktor Ljubiša Kusturić, saopšteno je iz Bolnice "Sveti Vračevi" u kojoj je bio zaposlen.

Kusturić je rođen u Brčkom, osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bijeljini. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1982. godine. Specijalistički ispit položio je 1992. godine u Beogradu i stekao zvanje specijalista ginekologije i akušerstva. Komora doktora medicine Republike Srpske dodijelila mu je naziv primarijus 2014. godine.

Radni vijek započeo je 1983. godine u bijeljinskom Medicinskom centru "Nikola Spasojević" u dispanzeru za žene, a potom kao ljekar u ginekološko-akušerskoj službi.

Nesreća kod Gradiške: Auto neprepoznatljiv

Nesreća kod Gradiške: Auto neprepoznatljiv

Od 1996. godine obavljao je poslove šefa Ginekološko-akušerskog odjeljenja. U februaru 2022. godine postavljen je na mjesto načelnika Odjeljenja, gdje ostaje do kraja svog profesionalnog rada.

Pored aktivnog obavljanja poslova specijaliste ginekologije i akušerstva, Kusturić je učestvovao u organizaciji rada i unapređenju novih metoda u svim aktuelnim granama ginekologije i akušerstva, kao i edukovanju i usavršavanju novog kadra, navode iz Bolnice "Sveti Vračevi".

Ovo je prava istina o izujedanom djetetu u Sremskoj Mitrovici

Ovo je prava istina o izujedanom djetetu u Sremskoj Mitrovici

Kolektiv Bolnice "Sveti Vračevi" uputio je iskreno saučešće porodici Kusturić, navodeći da će uvaženi doktor ostati upamćen po profesionalnom, korektnom i strpljivom odnosu prema pacijentima, kolegama i drugim zaposlenim u Bolnici.

Doktor Kusturić biće sahranjen u ponedjeljak u 14.00 časova, na gradskom groblju u Pučilama.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?