AMS

Poledica u višim predjelima, magla uz rijeke

  • 15.12.2021. 07:42

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros vlažni, zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, dok je u kotlinama i duž rijeka mjestimično smanjena vidljivost zbog magle.

Na dionicama uz rijeku Savu vidljivost je smanjena zbog magle na 50 do 100 metara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog - Klanci preko prevoja Morine.

Zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na liniji razgraničenja/, saobraća se otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku je sanacija ovog klizišta.

Zbog bušačko-minerskih radova, danas će privremeno biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Lukavica-Pale, u mjestu Zlatište, od 15.00 do 16.00 časova u trajanju pet do sedam minuta u jednom ili dva intervala.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog sanacionih radova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici na magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH/Hrvatska /Jasenovac/ u dužini 16,5 kilometara.

U toku je izgradnja saobraćajnice /pristupa novom carinskom terminalu/ i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane, izmijenjen je saobraćaj i postavljena privremena signalizacija na magistralnom putu dionica Kotor Varoš-Obodnik.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zbog radova u tunelu "Ugar", na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa premašuje 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila mase veće od 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Na području Federacije BiH zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim satima od 23.30 do 4.30 saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu "Skela", na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Jablanica-Mostar, Blažuj-Gromiljak, Doboj-Gračanica, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program