Niš

Otac Alija donirao bubreg sinu Miljanu

  • Izvor: Agencije
  • 24.03.2023. 22:27

Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš prošlog četvrtka urađena je transplantacija bubrega, prva u ovoj godini.

Otac Alija donirao je bubreg svom sinu Miljanu.

Koliko je ovo složena procedura govori činjenica da je u preoperativnoj pripremi, operativnom zahvatu i postoperativnoj nezi učestvovalo preko 40 ljudi, rekao je direktor klinike prof dr Dragan Milić.

"Miljan je prešao sa naše klinike na dalje praćenje i liječenje na Kliniku za nefrologiju, a mi želimo njemu i njegovom ocu brz i potpun oporavak i povratak normalnom životu bez hemodijalize i sve to pod budnim okom nasih eminentnih nefrologa i urologa", kazao je Milić, prenosi portal "Niške vesti".

Direktor klinike u Nišu je izrazio zahvalnost cijelom timu na izvanrednoj saradnji, a posebno dr Branki Mitić i dr Goranu Paunoviću sa Klinike za nefrologiju na besprijekornoj pripremi pacijenta.

"U Srbiji na transplantaciju bubrega čeka preko 1.000 ljudi i svi zajedno treba da učinimo više kako bi podigli svijest o neophodnosti doniranja organa. Svi zajedno možemo mnogo, sami svakako manje", zaključio je Milić.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program