Dugogodišnji direktor Televizije K3

U Prnjavoru sahranjena Dušanka Dakić

  • Izvor: SRNA
  • 21.08.2024. 16:51

Na gradskom groblju u Prnjavoru danas je sahranjena dugogodišnji direktor Televizije "K3" iz Prnjavora Dušanka Dakić.

Sahrani je prethodila komemoracija održana u Centru za kulturu i turizam na kojoj su se od Dakićeve oprostili rodbina, prijatelji, saradnici i sugrađani.

Novinar Nenad Novaković, voditelj jedne od emisija na TV "K3", opraštajući se od Dakićeve rekao je da je istovremeno znala biti direktor koji rukovodi, prijatelj kome se vjeruje, roditelj koji nesebično dijeli ljubav, ali i posebno pažljiva i brižna supruga, baka i svekrva.

Preminula Dušanka Dakić, dugogodišnji direktor TV K3

Preminula Dušanka Dakić, dugogodišnji direktor TV K3

"Znali smo da u tebi uvijek imamo čvrst oslonac, sigurnu i toplu luku za sve naše probleme i loše dane, znala si da nas razumiješ, shvatiš i prihvatiš. Nosićemo te u našim sjećanjima kao osobu koju smo voljeli, profesionalca na koga smo mogli da se oslonimo" , rekao je Novaković.

Dušanka je u Prnjavoru slovila za velikog humanistu i vjernika, bila je član Kola srpskih sestara od samog osnivanja 1992. godine.

"Bila je član KSS kada je najviše bilo potrebno, rame uz rame sa ostalim članicama. Voljela je ono što udruženje znači gradu, bila je ponosna na njegove rezultate. Voljela je crkvu, bogomolje, vjera joj je davala snagu" , podsjetila je na komemoraciji predsjednik Kola Jelena Demonjić.

Ona je istakla da je Dušanka posebno bila privržena porodici i puna volje i želje za životom.

Na komemorativnom skupu obratio se i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš.

"Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu kojoj je u ovim trenucima najteže već i za cijelu zajednicu. Dušanka je bila hrabra žena velikog srca, nepokolebljivi optimista i borac. I u teškim momentima zračila je pozitivnom energijom koju je prenosila na ljude u svojoj blizini" , poručio je Tomaš.

Na komemoraciji su pročitani i telegrami saučešća koje su porodici i zaposlenima u TV K3 uputili najviši predstavnici Republike Srpske, načelnici i gradonačelnici, predstavnici institucija, udruženja, vjerskih zajednica.

U Centru za kulturu bila je otvorena i Knjiga žalosti.

Dakićeva je preminula juče u 65. godini nakon kraće i teške bolesti. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.