Pravoslavni vjernici

Molitva za zdravlje, ove riječi ponavljajte svaki dan

  • Izvor: Agencije
  • 09.08.2024. 07:17

Kažu: "Zdravi imaju 100 želja, a bolesni samo jednu".

Uvijek se molimo za sve kojima je pomoć potrebna, da ozdrave i da nastave život kojim su živjeli.

Pravoslavni vjernici se svakodnevno mole za sve koji su bolesni, nadajući se da će Bog čuti njihov vapaj na bolesničkoj postelji i uslišiti njihove molitve. Kako se mole za sebe, tako i za sve ostale, a ovo je jedna od molitvi koje se izgovaraju za sve one kojima je izlječenje potrebno, piše Ona.rs.

Tebe, koga ništa ne boli, pomoli se za njih da ozdrave. Kad već ne jaučeš u krevetu, jaukni bar u molitvi za bolesne. Ukoliko se zdravi ljudi ne mole za bolesne, reći će im prekosutra Hrist, bili ste zdravi ali niste se molili za one koji su patili. Ne poznajem vas. Vladiko, Svedržitelju, Sveti care, ti koji urazumljuješ i ne usmrćuješ, koji klecajući utvrđuješ i oborene uspravljaš, i tjelesne muke čovjekove otklanjaš, molimo se Tebi, Bože naš, slugu svoga koji boluje posjeti milošću Svojom. Oprosti mu svako sagriješenje voljno i nevoljno. O Gospode, izlječujući silu Svoju sa nebesa pošalji, dotakni se tijela njegovog, ugasi groznicu, ukroti strast i svaku bolest koja se krije u njemu, budi ljekar sluge Svoga, podigni ga sa postelje bolesničke i sa odra stradanja njegovog, i daruj ga svesavršenog Crkvi Svojoj, da blagougađa Tebi i tvori volju Tvoju. Jer Tvoje je da nas miluješ i spasavaš, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo. Ocu i Sinu i Svetome duhu, sada i uvijek i u vjekove vjekova. Amin..

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.