Prognoza

Meteorolozi objavili kada nam se vraćaju vrućine

  • Izvor: ATV
  • 20.08.2024. 11:03

Nakon dužeg toplotnog talasa u BiH, ali i cijeli region, stiglo je osvježenje.

Danas se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi s grmljavinom. U Bosni su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Bila alergična na svoju menstruaciju - razlog bizaran

Bila alergična na svoju menstruaciju - razlog bizaran

Meteorolozi su objavili prognozu za naredne dane i otkrili kada nam se vraćaju vrućine.

Za srijedu se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će prevladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U četvrtak stiže stabilizacija vremena. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake ili magle. Tokom dana će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

Srpska pjevačica pokušala da se ubije zbog dugova

Srpska pjevačica pokušala da se ubije zbog dugova

U petak će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 34 stepena.

Pretežno sunčano vrijeme prognozira se za subotu. Vjetar slab promjenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 stepeni.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.