Daruju krv

Medijski radnici u humanoj misiji

  • Izvor: ATV
  • 02.06.2024. 12:45

Iako za novinare mnogi kažu da „piju krv“, oni to demantuju svojim humanima djelima. Trebinjski aktiv medijskih radnika dobrovoljnih davalaca krvi u svojih 13 godina postojanja darovao je znatne doze dragocjene tečnosti. Otkako se bavi novinarskim poslom, novinar ATV-a Bojan Nosović daruje dragocjenu tečnost, ponosan što ima čast da zajedno sa svojim kolegama učestvuje u ovoj humanoj misiji. Ovo je bio njegov četrnaesti put da daruje krv.

- Zaista mi je zadovoljstvo što sam toliko puta darovao ove dragocjene tečnosti. Divan je osjećaj, prvenstveno što smo mi kolege svi zajedno tu, zato sam i posebno ponosan na naš Aktiv i na našeg predsjednika. Mi se ovdje vrlo često žalimo da mnogi kažu da im mi pijemo krv, ali u stvari slika govori više od hiljadu riječi. Mi darujemo krv - kaže Bojan Nosović, novinar ATV-a.

Aktiv medijskih radnika dobrovoljnih davalaca krvi trenutno broji 27 članova. Svi se rado odazivaju akcijama.

- Prvi put je da darujem krv u okviru aktiva sredstava informisanja. A ranije sam isto davao nekoliko puta. Ja bih preporučio svima da daruju dragocjenu tečnost - ističe Igor Svrdlin, novinar.

- Dvadeseti put darujem krv, osjećaj je dobar, treba svako da daruje krv, jer nekome će spasiti život - rekao je Maksim Matković, snimatelj.

Ovaj aktiv jedinstven je  u Republici Srpskoj. Iako mali brojčano, specifičan je po raznolikosti krvnih grupa.  

- Više sam nego ponosan,zato što smo uvijek tu kad god zatreba i ukoliko zatreba. Inače imamo svake godine imamo po dvije redovne akcije, moje kolege se vrlo rado odazivaju, dođu daju krv i dolaze na zadatak. Mislim da je to izuzetno značajno, ako možemo nekome da pomognemo - poručuje Božidar Stajčić, predsjednik Aktiva DDK "Sredstva informisanja" Trebinje.

Da je uvijek dobro druženje kada medijski radnici dođu u trebinjsku transfuzijsku medicinu, potvrđuje i šef službe. Kaže da su prikupljene doze od  veliko značaja za ovu službu.  

- Nije veliki aktiv, ali praktično sve krve grupe su zastupljene, i u današnjoj akciji.  Kad su rijetke krve grupe onda svaka doza dobro dođe, a u ovom aktivu veći broj dobrovoljnih davalaca je sa tim rijetkim krvnim grupama - izjavio je Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje.

Trebinjska služba za transfuzijsku medicinu po svemu sudeći će i ovde godine oboriti rekorde u prikupljenim dozama dragocjene tečnosti. A trebinjski medijski radnici su još jedno dokazali da su uvijek spremi da pomognu, daruju dragocjenu tečnosti i spase nekome život

Pratite nas i putem Vibera