AMS Srpske

Kakvo je jutros stanje na granicama

  • Izvor: ATV
  • 17.08.2024. 09:29

Na pojedinim graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Donja Gradina, Gradiška i Orašje duga su čekanja na izlazu iz BiH, a kolona vozila već se formira i na GP Kozarska Dubica, takođe na izlazu.

Na ostalim GP zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

"Napominjemo, da je stanje na granicama veoma  promjenljivo i nepredvidivo, stoga vozačima preporučujemo da se informišu o stanju na granicama putem naših kamera“, navedeno je u sajtu AMS Srpske.

Upaljen alarm u BiH: Narandžasto upozorenje zbog vrućina

Upaljen alarm u BiH: Narandžasto upozorenje zbog vrućina

Iz AMS-a podsjećaju da je do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren granični prelaz Krstac (na putu Gacko - Nikšić).

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na GP Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

"S obzirom da je sezona godišnjih odmora i vikend danas nas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, kako na putevima tako i na graničnim prelazima. Dodatno, očekuju nas i visoke temperature tokom dana, pa vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa, izbjegavanje rizičnih preticanja i pravljenje češćih pauza tokom dužih putovanja. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj“, poručeno je iz AMS Srpske.

Pratite nas i putem Vibera