Dosta neradnih dana u maju

Gdje će građani provesti prvomajske praznike

  • Izvor: ATV
  • 19.04.2024. 13:03

Hrana, piće, društvene igre, priroda samo su neke od asocijacija kada spomenemo prvomajske praznike.

Ove godine obilježavanje 1. i 2. maja, pada sredinom sedmice, a poslije njih stiže i Vaskrs. Ovo usklađivanje praznika znači da će mnogi imati priliku za produženi odmor. Dok su jedni odlučili da ostanu kod kuće sa porodicom, drugi uveliko planiraju druženje sa prijateljima.

Iz turističkih agencija kažu, zainteresovanost građana za putovanjima uoči prvomajskih praznika veća je u odnosu na prošlu godinu. Međutim, aranžmani putovanja su malo drugačiji zbog velikog broja slobodnih dana. 

"Putnici se opredjeljuju za daleke destinacije, kao što su Dubai, Hurgada i slično, ali u manjku nisu ni Еvropske destinacije, poput evropskih gradova Atina, Pariz, Barselona, Amsterdam. U poslednjih godinu dana su popularne i Portugalske ture, Andaluzijske ture, gdje za sedam do osam dana može dosta da se vidi, upoznaju razne kulture za neke manje novce, tako da je to ove godine popularnije za prvomajske praznike. Takođe, dosta se ljudi raspituje za individualna putovanja poput Maldiva, Sejšela i slično“, kaže Nataša Kuzmić, agent prodaje u turističkoj agenciji.

Dodaje, da ponudu aranžmana za prvomajske praznike objavljuju već početkom godine, pa je moguće odabrati lijepu destinaciju uz manju količinu novca.

"Za Еvropske destinacije potrebno je da se izdvoji 350 evra, sa tim da stavljamo fokus na paket aranžman, koji podrazumijeva avio karte, sve takse, hotele, vodiče čak neke fakultativne izlete. Dok za daleke destinacije potrebno je izdvojiti malo veći iznos novca, zbog više dana i takođe tamo je pretežno all inclusive usluga, pa samim tim i to utiče na cijenu aranžmana“, dodaje Kuzmić.

Prvi maj je izabran kao datum kada se širom svijeta obilježava Međunarodni praznik rada. On je ujedno i jedan od najrasprostranjenijih praznika na planeti, a po svemu sudeći ove godine biće i jedan od onih dana kada ćemo svi negdje na putovanje - naravno ukoliko smo u mogućnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: