Banjaluka

Dodik i Višković pomogli sanaciju kuće višečlane porodice Kostadinović

  • Izvor: ATV
  • 21.06.2024. 12:16

Višečlana porodica Kostadinović sa sedmoro djece, od kojih dvoje ima zdravstvene probleme, dobila je od Centra za socijalni rad kuću na korišćenje u banjalučkom naselju Kuljani.

Međutim, kuća je trošna i neuslovna i bilo je potrebno sanirati je i učiniti uslovnom za život.

Slađana i Duško Kostadinović marljivo su krenuli sa obnovom kuće u Kuljanima, ali to nisu mogli sami i bila im je potrebna pomoć da je učine uslovnom za život.

"Majka sam sedmoro djece, od kojih su dva dječaka distrofičari, nepokretni u kolicima. Živimo u Šargovcu već 15 godina, u kući koja nije u našem vlasništvu. Dobili smo je na korišćenje, ali je vlasnik rekao da moramo da je napustimo. Onda nam je Grad donirao ovu kuću koja je u devastiranom stanju i mora da se radi od početka", rekla je Slađana.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković izdvojili su sredstava potrebna da se završe radovi na sanaciji, kako bi kuća bila useljiva, a porodica Kostadinović konačno imala krov nad glavom.

Zahvaljujući donaciji predsjednika i premijera ova porodica imaće uslovne prostorije za život i sve porodične aktivnosti.

Pratite nas i putem Vibera