Vedra bakica

Baka Mirjana ima 98 godina i sve radi sama: Godinama ima ritual s rakijom i kafom

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2024. 15:49

Baka Mirjana Petrović ima 98 godina, živi sama u selu, u maloj kući. Vedrog duha i raspoloženja, uvijek je spremna da dočeka goste, u malenoj kući na brdu u Loznici na zapadu Srbije.

Tako su, dvoje mladih postali njeni redovni gosti, a baka se njihovom dolasku najviše veseli. Njih dvoje, na svom profilu na TikToku, redovno objavljuju njihove susrete sa bakom, gdje ona svaki put o sebi otkrije ponešto novo.

Ova starica je na svojim plećima nosila svašta - preživjela je najteže trenutke, od ratova do gladovanja. Ali, uprkos svemu, nije izgubila vedrinu, a njena dugovječnost mnoge iznenađuje.

U svojoj 98. godini ona ima baštu na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli. Zasadi paradajza visoki su preko dva metra, ni rukom se ne mogu dokučiti. Bašta je uvijek okopana i uredna, a od povrća, može se naći svašta. Baka, takođe održava i maline, posadila je 4 reda. Pritke za boraniju je postavila sama, a ima ih oko 150.

Jednostavan posao donosi zaradu i do 400 evra za pola sata

Jednostavan posao donosi zaradu i do 400 evra za pola sata

"Za vrijeme rata, spavala sam gladna i bosa po šumama. Majka je sa petoro djece spavala po šumama. Skupljali smo granje i palili vatru da kuvamo jagode i koješta. Mučili smo se gladni, po potocima i jarugama", kaže ona.

Recept za dug život ne postoji, ali ova baka ima savjete za dugovječnost, zlata vrijedne.

"Ustajem rano. Podložim vatru, metnem džezvu na šporet. Dok kafa provri, ja nahranim kokoške, sjednem na krevet - čašica rakije, šolja kafe - malo rakije, malo kafe... To godinama radim svako jutro, i evo, doživjela sam skoro 100 godina", kaže ova vitalna baka.

Goga Sekulić naslijedila veliko bogatstvo

Goga Sekulić naslijedila veliko bogatstvo

"Bitno je da imam da pojedem i da popujem, ništa mi drugo ne treba. Omladini želim samo zdravlja, ja 10 godina nisam otišla kod ljekara", dodaje.

Kako je samoća pod stare dane teška, baka ima jedinu želju, a to je da joj neko svrati i da ima sa kim da popriča.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: