ŠeF Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Vulić za ATV: Salkić da se nauči lijepom ponašanju, Srpska nastavlja da slavi Dan Republike

  • Izvor: ATV
  • 16.01.2024. 15:18

ŠeF Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da bi poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić trebao da se nauči lijepom ponašanju, a ne da udara po institucijama Republike Srpske, istim onim od kojih on dobija platu.

Vulić ističe da Salkićev bahatizam i ponižavanje institucija Republike Srpske najbolje pokazuje koliko on ne poštuje Republiku Srpsku u kojoj ima apsolutno sva prava za razliku bilo kojeg Srbina u Federaciji koji nema nikakva prava.

"Što se tiče njegove krivične prijave, može da se ogleda na njoj slobodno, a što se tiče stava nas iz Republike Srpske, ja predlažem da se svi građani iz Srpske koji su slavili i ponosni su i dan danas na Dan Republike Srpske koji će i dalje da slave i da se svi sami prijavimo Tužilaštvu zato što poštujemo svoje i zato što ne vrijeđamo druge, zato što pozivamo na mir i ljubav za razliku ovih iz fBiH", rekla je Vulićeva.

Vulićeva kaže da, kada se Salkić poziva na odluke Suda, treba posjetiti i njega, a i javnost da taj Sud nije pravičan niti radi po slovu zakona već isključivo onako kako Marfi i bošnjački dio političkog Sarajeva to zahtjeva.

On je napomenula da je to znači da je 9. januar itekako ustavan i nikoga ničime što je pokazano samu proslavu Dana Republike, a to što iz FBiH traže da bude neustavan je jer nemaju sposobnost da osmisle svoj dan koji će da slave, niti su sposobni da oni to proslave, nije problem Republike Srpske.

"Ja mu poručujem prijavite nas gdje hoćete, mi ćemo i dalje da slavimo 9. januar i vjerovatno, na našu veliku radost i sreću, u nezavisnoj Republici Srpskoj jer sa takvim političkim neznalicama i kalkulantima mi nema šta da tražimo zajedno, čak ni kao komšije", jasna je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: