Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Sramotno i bijedno ponašanje Konakovića

  • 22.07.2024. 10:53

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je Еlmedina Konakovića koji dio voljene mu BiH treba da zahvati požar da bi se udostojio da odobri pomoć Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije?

"Konakovićevo ponašanje je više nego sramotno i bijedno. To nije vidjelo ni slova M od ministra inostranih poslova. Da gore Bihać, Bužim i još neki Konakoviću bitni dijelovi BiH, da li bi onda prihvatio pomoć te mrske mu države Srbije?", rekla je Vulićeva za Srnu.

Ona je istakla da Konakoviću ne smeta kada gore srpska zemlja i srpska ognjišta, naprotiv, to mu očito budi zadovoljstvo i sjetu na ratno vrijeme kada su pripadnici bošnjačkog naroda i takozvana Armija BiH palili sve što ima prefiks srpsko.

Košarac: Upućen zahtjev ministarstvima da odobre angažman helikoptera MUP-a Srbije

Košarac: Upućen zahtjev ministarstvima da odobre angažman helikoptera MUP-a Srbije

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić apelovao je da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera u BiH ili će u suprotnom snositi odgovornost za bilo kakvo ugrožavanje materijalnih dobara ili ljudi u slučaju požara.

''MIP da odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera, ili će snositi odgovornost''

''MIP da odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera, ili će snositi odgovornost''

Kusturić je juče izjavio da helikopter Helikopterskog servisa mora na redovni servis narednih sedam do 10 dana zbog prevelikog opterećenja i činjenice da je u prethodna dva dana bacio 140 tona vode na području opštine Ljubinje, gdje je, između ostalog, ugašen požar na liniji razgraničenja, čak i na području Federacije BiH.

"Iako je Srbija do sada slala tri zahtjeva, još nije dobila nikakav odgovor", dodao je Kusturić.

Pratite nas i putem Vibera