Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Šmit uzurpira vlast i suspenduje Ustav

  • Izvor: SRNA
  • 21.12.2023. 16:30

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je da najave Kristijana Šmita da će nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH predstavljaju uzurpiranje svih nivoa vlasti i suspendovanje Ustava BiH.

- Mi kao Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH bili smo u posjeti NATO štabu u Sarajevu, gdje su nas informisali da zbog uticaja predsjednika Rusije Vladimira Putina oni sumnjaju, a imaju i dokaze, da je promijenjena volja birača u Americi, te da je Donald Tramp u onom prethodnom periodu dobio mandat. Samo postavljam pitanje da li je to scenario koji je Šmit smislio za BiH, da on nama određuje ko će nam biti predstavnici u vlasti? - pita Vulićeva koja je i član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Vulićeva je rekla novinarima u Sarajevu da Šmit svojim postupcima uništava BiH, nastojeći da od BiH napravi "legalni protektorat", da raspakuje Dejtonski mirovni sporazum i da svađa ljude koji žive u BiH.

- Kada smo došli u fazu da se mi možemo dogovarati, došao je nasljednik nacističke politike da nam kreira budućnost - navela je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: