Šef Kluba poslanika u PD PS BiH

Vulić: Kolonizatori u BiH žele da urnišu Republiku Srpsku

  • Izvor: ATV
  • 09.10.2023. 16:54

Kada lažni sud i lažne sudije odbiju prigovore uvaženog advokata sa kredibilitetom i integritetom, sasvim je jasno da u BiH ne postoji pravosudna institucija koja zastupa pravo i pravdu, već rijaliti pravosuđe koje služi za zabavljanje dijela međunarodne zajednice i dijela javnosti u BiH, izjavila je šef Kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Reagujući na pisanje sarajevskih medija da je Sud BiH odbio sve prigovore advokata Milorada Dodika na potvrđenu optužnicu Tužilaštva BiH, Vulićeva je rekla za Srnu da su u BiH na sceni lažni sud, lažne sudije, lažni visoki predstavnik, kao što je lažna i sama BiH.

- Ako se ko pita šta je to karikatura i lakrdija od zemlje i pravosuđa onda neka samo pogleda BiH i sve će mu biti jasno. U BiH je moguće da izaslanik OHR-a Jasmina Ćosić Dedović i njoj slični mrzitelji srpskog roda i poroda budu sudije i sude za nepostojeće krivično djelo. Svaki dalji komentar je suvišan, jer je jasno da je BiH zemlja apsurda i eksperimenta u kojoj su pojedini međunarodni predstavnici, koji su u svojoj zemlji niko i ništa, dali sebi malo oduška da glumataju silu i odlučuju o životu i sudbini ovog naroda - rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da je to tužna istina i vjerovatno usud BiH, koju su mnoge zemlje, uz svesrdnu pomoć dijela domaćih političkih predstavnika, pokušavale da porobe i uspostave zakon sile, smatrajuću je svojom kolonijom ili Divljim zapadom.

- Jasno je svima da je jedini cilj sadašnjih kolonizatora da urnišu Republiku Srpsku i njeno političko rukovodstvo koje svim srcem brani Republiku i nadležnosti Srpske, i ni po koju cijenu ne želi da se povinuje nametanju odluka, pritiscima i prosipanju sile lažnih diplomata - zaključila je Vulićeva. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: