Ambasador BiH u Srbiji

Vranješ: Napadom na ambasadora Izraela, Konaković pomjera fokus sa optužbi za saradnju sa narko-kartelom

  • Izvor: SRNA
  • 30.04.2024. 09:57

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ ocijenio je skandaloznim napad ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedina Konakovića na ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana i najavio da će već danas poslati pismo izraelskom ambasadoru u kojem će pojasniti da Konaković ne govori u ime BiH, te da njegovo vrijeđanje ličnosti ambasadora i unižavanje Holokausta snažno osuđuje Republika Srpska na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

Ambasador Vranješ je rekao da će podsjetiti ambasadora Izraela da Ustav BiH ne daje za pravo nijednom ministru inostranih poslova u Savjetu ministara da vodi spoljnu politiku mimo utvrđenih odluka Predsjedništva BiH, te da Konakovićeve skandalozne poruke upućene njemu shvati isključivo kao njegovu ličnu frustraciju, a nikako stav BiH.

"Objasniću kolegi Jahelu da ministar Konaković trpi optužbe za navodnu saradnju sa narko-kartelom, te da ne bira teme kako bi skrenuo pažnju javnosti sa tog, za njega, veoma ozbiljnog problema. Tako se obrušio i na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kalkulišući da je srbofobija uvijek siguran metod za pomjeranje fokusa bošnjačke javnosti", istakao je Vranješ.

Brnabić: Konakovićeva poruka Vučiću pokazuje da je rezolucija o Srebrenici usmjerena protiv Srbije

Brnabić: Konakovićeva poruka Vučiću pokazuje da je rezolucija o Srebrenici usmjerena protiv Srbije

On je naglasio da u tu svrhu Konakoviću služi i potencijalna rezolucija o Srebrenici, da pokuša na svaki način da se zaborave ove ozbiljne optužbe na njegov račun.

Nakon izjave ambasadora Vilana da Izrael nikada nije prihvatio nazivanje zločina u Srebrenici genocidom, Konaković je iznio niz uvreda na njegov račun, rekavši, između ostalog, da je "sramota diplomatije i ljudska sramota".

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program