U BiH još četiri slučaja britanskog soja virusa

  • 17.02.2021. 14:39

Šef laboratorije Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Teufik Goletić izjavio je da je u ovoj laboratoriji sekvencionisano 10 humanih uzoraka, od kojih su četiri identifikovana britanski soj.

Goletić je naglasio da su od ta četiri uzorka tri uzeta od stanovnika BiH, a ne kao što je prošli put bio slučaj od stranih državljana.

On kaže da su dva uzorka sa područja Zenice, a jedan uzorak sa područja Sarajeva.

"Nažalost, ovo nam u svakom slučaju sugeriše da je moguće i ono što smo očekivali, a to je da britanski soj već cirkuliše i da je realno očekivati da će u skorije vrijeme biti jedan od dominantnijih sojeva koje imamo u zemlji", rekao je Goletić za Dnevni avaz.

On je istakao da bi u skorije vrijeme mogli očekivati pogoršanje situacije kada je riječ o kovid 19 infekciji.

Do sada je ukupno potvrđeno pet slučajeva, uzme li se u obzir prvi slučaj britanskoj soja virusa korona koji je pronađen kod stranog državljanina.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.