Predsjedavajući Savjeta ministara BiH

Tegeltija: Šmit pokušava da dijeli nesreću jednom narodu

  • Izvor: ATV
  • 13.04.2022. 10:15

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija poručio je da će u Republici Srpskoj biti dovoljno snage da se suprotstavi odlukama Kristijana Šmita.

"Šmitova odluka je presedan za koji se nadam da neće proći. On ne može uništavati Republiku Srpsku. Nema pravo na to. Pokušava da dijeli nesrećnu jednom narodu, jednom entitetu. Mislim da će u Republici Srpskoj biti dovoljno snage da se suprotstavi Šmitovim odlukama.

On je poručio da se sankcijama Velike Britanije pokušava skrenuti pažnja sa problema u BiH i da su sankcije usmjerene protiv institucija Republike Srpske.

"Kako izaći iz trenutne situacije, koje posljedice je spreman da trpi. Unutrašnjeg dijaloga nikada neće biti jer jedna strana uvijek dobile šta želi. Zašto bi iko učestvovao u dijalogu ako neko nameće rješenje. Sankcije prema meni i drugim pojedincima su realne i moguće, bilo je drugih prije Šmita, oni su otišli, Republika Srpska je ostala", rekao je Tegeltija.

Kristijan Šmit obustavio je juče Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti. On je za ovu odluku iskoristio bonska ovlašćenja.

Tagovi: