"Postavljaju mete na čelo"

Prozvali Nedeljka Еleka, pa njegov demanti postavili na naslovnu: ''Oslobođenje'' demantovala SIPA

  • 13.05.2024. 18:05

Portal “Oslobođenje” kao i još neki federalni mediji počeli su da postavljaju mete na čelo ili da stavljaju lisice prije bilo kakvih istražnih radnji i dokaza. Tako se desilo i sa etiketiranjem direktora “Sarajevo-gasa” a.d. Istočno Sarajevo i počasnog konzula Bjelorusije u BiH Nedeljka Еleka.

“Oslobođenje” je u tekstu bez potpisanog autora etiketiralo Еleka, optužujući ga za “Dodikovog perača para” i povezivajući ga sa akterima o kojima već danima bruje federalni mediji.

Ipak, da sve što su napisali ne ide im u prilog, jer su odmah objavili i demanti sa potkrepljenim dokazima, da ni jedan istražni organ na bilo kom nivou, Еleka nije ispitivao, po optužbama koje se samo spekulišu u, isključivo, federalnim medijima.


Demanti prenosimo u cijelosti kako je objavilo i “Oslobođenje”:

"Dana 12.maja 2024.godine, u 14:48 h, na portalu "oslobođenje.ba" pod naslovom „ Istraga nakon akcije "Black tie 2" i dalje traje: Nikada se ne zna koja će imena „iznjedriti“ Sky“ u tekstu se navodi ime g. Nedeljka Еleka da je „Dodikov biznismen iz Istočnog Sarajeva prao novac „ i da je „navodno“ kao što ste i sami spekulativno naveli „SIPA još 2016. godine podnijela izvještaj Tužilaštvu KS u vezi sa pranjem novca. Kasnije je predmet preuzelo Tužilaštvo BiH.”

U daljem tekstu se ponovo bez argumenata i dokaza ili izjava nagađa i spominje ime g. Nedeljka Еleka i dovodi se u vezi sa licima koja su ovih dana ili od ranije bila predmet medijskih natpisa. Spekulativni tekst neprofesionalnog izvještavanja i nepotpisanog autora, po svemu sudeći ima za cilj ličnu diskreditaciju g. Nedeljka Еleka, ugrožavanje života i poslovnog ambijenta kako bi se u svakom smislu nanijela moralna, ali i finansijska šteta.

Da je ovaj demanti potkrepljen dokazima i da gore spomenuti tekst nije tačan, već spekulativan i zlonamjeran, pokazuje i dopis iz SIPA-e. U prilogu Vam šaljemo, a tražimo i da objavite demanti da policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u prethodnom period, a u vezi krivičnih djela organizovani kriminal i pranje novca, nisu saslušali g. Nedeljka Еleka."


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program