Plan rasta

Predsjednik Dodik: Borjana Krišto kao nenavođena raketa

  • Izvor: SRNA
  • 18.09.2024. 15:33

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto ruši mehanizam koordinacije, a time i dogovore u BiH, slanjem dokumenta o Planu rasta za Zapadni Balkan u Brisel, koji nije usaglašen.

"Počela je da se ponaša kao nenavođena raketa. Ona nije ta koja može to da uradi, time pokušava da sruši mehanizam koordinacije“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon ročišta u Sudu BiH.

Bez obzira na to što je ranije data neka saglasnost, a to su osporili neki kantoni, Dodik je istakao da se mora istrajavati sa dokumentima koja su usaglašena u skladu sa mehanizmom koordinacije.

"Ako nije usaglašeno, onda se ne dostavlja. Ona to nije mogla da uradi, ali je očigledno sebi postavila misionarsku ulogu da može nešto tumačiti ili ne“, dodao je Dodik.

Dodik: Htjeli su da me osude prije izbora, pa da opozicija ima prostora

Dodik: Htjeli su da me osude prije izbora, pa da opozicija ima prostora

Slanjem neusaglašenog dokumenta, kako je istakao Dodik, Krišto ruši dogovore u BiH, a smatra i da je to najveća šteta za hrvatski narod, koji bi trebao biti više zainteresovan za ovo pitanje od bošnjačkog naroda.

"Ako ruši hrvatski kadar, onda ruši mehanizam koji će doći glave hrvatskom narodu u BiH“, zaključio je Dodik, prenijela je Srna.

Borjana Krišto je juče uputila Еvropskoj komisiji dokument o trenutnoj usaglašenosti u vezi sa Planom rasta za Zapadni Balkan, s ciljem daljih aktivnosti i nastavka učešća u tom procesu.

"Informisala sam Еvropsku komisiju o nivou usaglašenosti reformske agende, s naglaskom na sporni dio koji je već dobro poznat javnosti“, izjavila je juče Krišto.

Bivši direktori banjalučkog groblja prekinuli Stanivukovićev pres: ''Vaš snimak je morbidan''

Bivši direktori banjalučkog groblja prekinuli Stanivukovićev pres: ''Vaš snimak je morbidan''


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.