Sarajevo

Počela sjednica Predstavničkog doma BiH, poslanici o izmjenama Izbornog zakona

  • Izvor: ATV
  • 28.08.2024. 12:39

U Sarajevu je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju prijedloge izmjena Izbornog zakona koje su predložili poslanici SDA, odnosno poslanik Šemsudin Mehmedović.

Na današnjoj sjednici bi se pred poslanicima trebao naći Izvještaj komisije Kolegijuma o postizanju saglasnosti o Prijedlogu zakona o dopunama zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, kao i Izvještaj komisije Kolegijuma o nastojanju za postizanje saglasnosti o inicijativi Sabine Ćudić da se pripadnicama Oružanih snaga BiH omoguće nošenje hidžaba, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj o radu Savjeta ministara za 2023. godinu, Izvještaj o radu Kancelarije za razmatranje žalbi, Izvještaj o sprovođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije (CIK) BiH, kao i prvi periodični Izvještaj o uvođenju novih tehnologija u izborni proces u BiH.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju i davanje saglasnosti za ratifikaciju tri međunarodna sporazuma.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)