U Bihaću

Papreni oktobarski računi za vodu

  • Izvor: Nezavisne
  • 26.11.2023. 18:45

Na adrese stanovnika Bihaća došli su računi za komunalne usluge vodosnabdijevanja i kanalizacije za oktobar, a mnogi građani negoduju zbog njihove visine, te dodatnih naknada koje su uvedene.

Odlukom Gradskog vijeća iz septembra ove godine cijena vode je povećana sa 0,94 na 1,20 maraka po potrošenom kubiku, a novina je da je uvedeno plaćanje fiksne naknade od 2,12 maraka za održavanje i rekonstrukciju vodovodnog sistema, te još neke naknade.

"Ranije sam dobijao račune između 15 i 17 maraka, a sada mi je došlo 33,5 maraka na naplatu. Ne trošim puno vode, sam živim i ne znam otkud toliki račun odjednom", kaže jedan penzioner iz Bihaća.

Radnici marketa šokirani prizorom na listu salate - Šta je ovo zaboga?

Radnici marketa šokirani prizorom na listu salate - Šta je ovo zaboga?

I ostali stanovnici grada na Uni kažu da su dobili račune koji su uvećani za oko trideset odsto, te smatraju kako se radi o još jednom udaru na njihove džepove.

S druge strane, u preduzeću "Vodovod" iz Bihaća tvrde da Bišćani i dalje plaćaju jednu od najnižih cijena za usluge vodosnabdijevanja u FBiH, te ističu kako je cijena vode korigovana poslije punih 12 godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: