Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata

Nuždić: Najava usvajanja rezolucije o Srebrenici već nanijela štetu BiH

  • Izvor: SRNA
  • 20.05.2024. 15:34

Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić rekao je da je najava usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN već nanijela štetu BiH, a prvenstveno jer je opet preglasan srpski narod i njegovi predstavnici u BiH.

”To se dešavalo i početkom devedesetih godina. Prekršen je Ustav”, rekao je Nuždić novinarima u Banjaluci.

On je ukazao da je viđena samovolja bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i ambasadora u UN Zlatka Lagumdžije, koji su, kršeći procedure, inicirali da se o rezoluciji raspravlja u Generalnoj skupštini.

“Sve to su radili uz naklonost i podršku nelegalnog Kristijana Šmita”, poručio je Nuždić.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja, objavljeno je na stranici Generalne skupštine UN.

Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)