Ministar odbrane

Nove prijetnje Zukana Heleza Republici Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 04.07.2024. 19:20

Na pozive iz Republike Srpske na dijalog o budućnosti BiH, iz Sarajeva stižu samo ratnohuškačke poruke.

Posljednja u nizu je stigla ponovo od Zukana Heleza, ministra odbrane u Savjetu ministara.

Na video snimku na kojem se vidi dron koji prelijeće Heleza, on je napisao:

- Najbolji penicilin za razdruživanje, a pri tom domaće. Neka vječno sija naša domovina, BiH - glasila je Helezova poruka.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, kaže da izostajanje reakcije stranih ambasada u BiH na ovakve ratnohuškačke izjave samo govori o dvostrukim aršinima i kako je Sarajevu dozvoljeno da otvoreno prijeti Republici Srpskoj.

- Na to ratno huškanje i Zukana Heleza i snimanje spotova o nekim vojskama i paravojnim formacijama Rame Isaka, ne reaguju oni koji pišu nama pismo kada držimo političke govore ili kada raspravljamo o političkoj situaciji u Republici Srpskoj - kaže Nenad Stevandić, predsjednik NSRS.

Helez se, inače, nedavno pohvalio kako je namjenska industrija u FBiH daleko odmakla u proizvodnji borbenih dronova-kamikaza.

Republika Srpska i kada radi sve na demokratski način, trn je u oku Zapada, dok na otvorene prijetnje iz Sarajeva, Zapad svjesno ćuti, kaže poslanik Anja Ljubojević.

Granica između Republike Srpske i FBiH i te kako postoji, a sa ovakvim ratnohuškačkim porukama iz Sarajeva, ta granica sve više i više jača, poruka je iz Republike Srpske. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: