Istočno Sarajevo

Lukić: Kolonijalna uprava pustila svoje pipke i na niže nivoe od Tužilaštva

  • Izvor: ATV
  • 22.05.2024. 15:25

Danas smo vidjeli nastavak pravnog paradoksa u kojem ovo Tužilaštvo, koje očigledno u službi kolonijalne uprave, dokazuje da neko, to jest mi, krivi što smo poštovali zakon.

Poručio je ovo Miloš Lukić, vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, nakon ročišta u Sudu BiH.

"Vidjeli smo još jednu stvar koja može da uđe u politikološku praksu, a to je da kolonijalna uprava pustila svoje pipke i na niže nivoe osim Tužilaštva, da postoje neke vrste njihovih službenika, kao što je taj, čini mi se da se zove, Jasmin Ćusić koji može ući u bilo koju instituciju i reći 'ovo je zvanični dokument'. I vi se sada morate ponašati prema njemu i da to Tužilaštvo prihvati", istakao je Lukić i zaključio:

"Dok smo se vozili ovamo zabasali smo tamo pored one zgrade OHR-a i ona onako u onom zidu i na pra spratova podsjetila me na roman 'Čovjek u visokom dvorcu'. U njemu se radi o alternativnoj istoriji koja govori o tome šta bi se desilo u svijetu da je nacistička Njemačka pobijedila u Drugom svjetskom ratu. Vjerujem da je neko pao u komu 1944. godine i danas se probudio ovdje kod nas i da vidi da ovim prostorom upravlja jedan Nijemac, da su Srbi krivi za genocid, da bi povjerovao da se stvarno tako nešto desilo".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: