Omiljeni federalni portal pojedinih medija iz Srpske

Licemjerno ponašanje Raporta: Umjesto demantija izmijenili tekst

  • 01.07.2024. 15:19

Nakon sramnog pisanja sarajevskog portala Raport o preminulom Dejanu Iliću i sramnom pominjanju njegove porodice, otišli su korak dalje i umjesto objavljivanja demantija saopštili kako su došli do saznanja da je Ilić preminuo.

Kakva su saznanja Raporta najbolje govori činjenica da su insinuirali da je Ilić napustio BiH nakon uvođenja američkih sankcija, iako je široj javnosti poznato da je Dejan Ilić preminuo u februaru ove godine nakon borbe sa opakom bolešću.

Oni su u objavljenom tekstu "Maloljetna Еmilija i Slavica Ilić ekspresno postale nove suvlasnice Prointera, Dejan Ilić nestao" insinuirali da je nekadašnji suvlasnik Prointera Dejan Ilić napustio BiH, a vlasništvo prepisao na suprugu i kćerku. 

Prointer je poslao demanti, a Raport je suprotno svim postulatima profesije umjesto da demanti objavi, samo napravio izmjene u prethodnom tekstu. Dalje su naveli da su saznali da je Ilić preminuo, iako je to Prointer saopštio. Portal Raport je izbrisao dijelove teksta u kojem spekulišu da je Ilić napustio BiH, a vlasništvo prepisao na kćerku i suprugu. Tek na kraju teksta naveli su da je riječ o promijenjenom članku.

Ovaj portal, koji se hvali svojim ekskluzivnim saznanjima, čest je izvor informacija sarajevskim političarima ali i opozicionarima u Republici Srpskoj. Na ovom primjeru su još jednom dokazali svoju profesionalnost u obavljanju posla.

Tekst u kojem su iznesene teške optužbe možete da pročitate u nastavku:




Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)