Željka Cvijanović

"Lažni Šmit prezentuje lažni izvještaj Savjetu koji ga nije verifikovao"

  • Izvor: SRNA
  • 01.11.2023. 21:32

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ukazala je dokle su došla licemjerstva, ironije i svi apsurdi sa kojima je Republika Srpska suočena, rekavši da to pokazuje i činjenica da sutra na sjednici Savjeta bezbjednosti lažni visoki predstavnik predstavlja lažni izvještaj u kojem lažno optužuje Srpsku i njenog predsjednika i njenu Narodnu skupštinu i njenu Vladu za ono što oni nisu uradili.

"I sada, dokle dolazi taj apsurd!? Dakle, čovjek koji je po Dejtonskom mirovnom sporazumu, po Aneksu 10 trebao da dobije verifikaciju Savjeta bezbjednosti da bi postao visoki predstavnik, a nije dobio, prezentuje izvještaj tom istom Savjetu bezbjednosti. Ludi nismo. Opredijeljeni smo da čuvamo Republiku Srpsku i da ukažemo na sve ono sa čime smo suočeni", naglasila je Cvijanović na narodnom mitingu "Branimo Srpsku" u Prijedoru.

Ona je rekla da Republika Srpska prepoznaje opasnost, jer je bila suočena sa mnogo većim opasnostima.


Pojela picu u restoranu - preminula sljedećeg dana

Pojela picu u restoranu - preminula sljedećeg dana

"Ali, ovo je ključno vrijeme za Republiku Srpsku da kaže dosta nam je vašeg maltretiranja. Preživjeli smo i teže situacije i preživjećemo i ovo", poručila je Cvijanović.

Ona je navela da je appsurd i kada govore nama da su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obavezujuće, a oni sami ih ne poštuju.

"Tjeraju nas da izvršavamo odluke Ustavnog suda, a taj isti sud je u predmetu iz 2006. godine donio odluku i obrazložio da bi visoki predstavnik bio visoki predstavnik mora da bude verifikovan u Savjetu bezbjednosti.

Dakle, vi, stranci, tjerate nas da ispunjavmo odluke Ustavnog suda BiH onda kada se obračunavate sa Republikom Srpskom i našim nadležnostima, ali vam je sasvim u redu i baš vas briga što taj isti Ustavni sud kaže da ovaj čovjek (Kristijan Šmit) nije visoki predstavnik, jer nije dobio nikakvu verifikaciju", naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla da to sve pokazuje dokle ide licemjerstvo, koje je svakodnevno i koje svakodnevno svaki dan i svaki dan možemo da to prepoznajemo. 


Еkskluzivno: ATV u posjedu fotografije ubica Harisa Osterdala

Еkskluzivno: ATV u posjedu fotografije ubica Harisa Osterdala


Pratite nas i putem Vibera