Savjetnik Srpskog člana Predsjedništva

Kovačević: Dodik smeta mnogima jer ne pristaje da se uklopi u mozaik stranih moćnika

  • Izvor: SRNA
  • 13.04.2022. 14:32

Informacije koje posjeduje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske o mogućoj ugroženosti bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika su izuzetno ozbiljne, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

"Ono što znamo od ranije je da Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira na tome da Republika Srpska vodi autentičnu politiku i zbog toga što ne pristaje da se uklopi u mozaik nekog stranog moćnika", rekao je Kovačević za RTRS.

On je napomenuo da Dodik uporno insistira na tome da vodi politiku isključivo u interesu naroda i građana Republike Srpske.

"Prema ovim informacijama koje vidimo, oni će pokušati upotrijebiti svaki mogući način da uklone Dodika i da ga sklone iz izbornog procesa", rekao je Kovačević.

MUP Republike Srpske je, na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, podigao obezbjeđenje na najviši nivo, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Iz MUP-a su naglasili da će navedene mjere ostati na snazi dok se u potpunosti ne provjere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom.