Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Upućen zahtjev ministarstvima da odobre angažman helikoptera MUP-a Srbije

  • Izvor: SRNA
  • 22.07.2024. 10:46

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac zatražio je danas od ministarstava inostranih poslova, transporta i komunikacija i odbrane u Savjetu ministara da postupe u skladu sa svojim nadležnostima kako bi u najkraćem roku i bez odgađanja bio odobren angažman helikoptera MUP-a Srbije koji bi pomogao u gašenju eventualnih požara.

Košarac je uputio zahtjev nakon informacije o neophodnosti redovnog servisiranja helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske zbog svakodnevnih aktivnosti i djelovanja na požarištima na području Hercegovine u proteklom periodu.

Goganović: Što prije omogućiti da helikopter Srbije stigne u pomoć

Goganović: Što prije omogućiti da helikopter Srbije stigne u pomoć

Košarac je ukazao da je evidentno da su u posljednjem periodu uloženi nadljudski napori u gašenju požara na području Hercegovine, što je rezultiralo opterećenjem kapaciteta Helikopterskog servisa Republike Srpske.

- Angažman helikoptera MUP-a Srbije bio bi od presudne važnosti za pomoć u sprečavanju ugroženosti ljudskih života, gašenju potencijalno novih požara, kao i saniranju eventualne materijalne štete - istakao je Košarac.

On je podsjetio da Helikopterski servis Republike Srpske stoji na raspolaganju građanima Republike Srpske i Federacije BiH, te da ovaj servis pruža pomoć i podršku u svim potrebnim situacijama, poput elementarnih nepogoda i hitnog medicinskog transporta.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić apelovao je ranije da Ministarstvo inostranih poslova odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera u BiH ili će, u suprotnom, snositi odgovornost za bilo kakvo ugrožavanje materijalnih dobara ili ljudi u slučaju požara.

''MIP da odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera, ili će snositi odgovornost''

''MIP da odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera, ili će snositi odgovornost''

U narednih sedam do deset dana helikopter Helikopterskog servisa mora na redovni servis zbog prevelikog opterećenja i činjenice da je prethodnih dana bacio 140 tona vode na području opštine Ljubinje gdje je, između ostalog, ugašen požar na liniji razgraničenja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.