Banjaluka

Kojić: Sud BiH pristrasan - soli živu ranu

  • Izvor: SRNA
  • 13.12.2023. 16:48

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da je Sud BiH prvostepenom presudom osudio na 15 godina zatvora Milana Trišića, čime je još jednom pokazao pristrasnost i dvojne aršine u svojim odlukama.

"U danima kada gledamo kako se bratunački muslimani hvale u medijima da su bili u odredu `Еl mudžahedin` i pričaju da su bili u Kravici na krvavi Božić, samo dan pred parastos za ubijene Srbe iz Bjelovca, Sud BiH ponovo pokazuje mišiće i soli nam živu ranu. Bezobrazno i nedopustivo", zaključio je Kojić.

Kojić je napomenuo da sama činjenica da je Trišić, koji je bio u Americi, deportovan i da je ekstradicioni proces završen u ekspresnom roku, jasno govori koja je bila namjera Suda BiH, a to je što prije ga osuditi.

"Sada imamo slučaj Nade Tomanić koja je bila pripadnik zloglasne jedinice `Zulfikar` i trebala bi odgovarati za stravična mučenja logoraša u `Silosu`, ali ekstradicioni postupak ide vrlo sporo, krade se na vremenu kako ne bi izašla pred lice pravde. Pitamo dokle?", istakao je Kojić.


OJT Bijeljina: Konstantan pritisak na rad Tužilaštva

OJT Bijeljina: Konstantan pritisak na rad Tužilaštva

Kojić je u ime porodica koje predstavlja pitao Sud BiH da li je za ubistvo 3.267 Srba u Podrinju dovoljna kazna od 29 godina, a da sam Trišić dobije 15 godina?

"Da li je on ubio 1.600 ljudi, pa da dobije tako visoku kaznu? Еlfeta Veseli, žena monstrum izmasakrira dječaka Slobodana Stojanovića i dobije 13 godina, a Trišić 15... Strašno da strašnije ne može od ovoga", naglasio je Kojić.

On je dodao da se boje da će u drugostepenoj presudi biti i povećana ova kazna jer je to "mantra" ovog nakaradnog suda.

Sud BiH prvostepeno je osudio na 15 godina zatvora Milana Trišića, kojem je suđeno po optužbi za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.