Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu

Kojić o spuštanju zastava: Očigledno da su to uradile određene bošnjačke strukture

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2023. 15:39

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je danas da je potrebno pokrenuti pitanje odgovornosti povodom spuštanja zastava na pola koplja na zgradama institucija BiH i Trgu BiH u Sarajevu, kako bi se u budućnosti spriječilo nedozvoljeno i neovlašteno djelovanje kao u ovom slučaju.

Kojić je istakao da na nivou BiH ne postoji zakon o praznicima i podsjetio da za spuštanje zastava na pola koplja nije postojala nikakva odluka Savjeta ministara.

"Bez odluke Savjeta ministara zastave se ne mogu spuštati ni u kom slučaju, pa ni u ovom, u kojem su oni to zloupotrijebili i uradili, ali očigledno da su to određene bošnjačke strukture uradile jer oni BiH doživljavaju isključivo kao muslimansku i islamsku", istakao je Kojić u izjavi za Srnu.

Košarac traži odgovor: Ko je spustio zastave na pola koplja bez saglasnosti Savjeta ministara?

Košarac traži odgovor: Ko je spustio zastave na pola koplja bez saglasnosti Savjeta ministara?

On je naveo da se iz Republike Srpske iz dana u dan šalju institucionalne poruke kroz Narodnu skupštinu i Vladu Republike Srpske da takvo ponašanje ne može proći, te da antidejtonsko i antiustavno ponašanje može samo da sruši BiH.

"Svi ti koji rade ovakve i slične stvari rade direktno na rušenju BiH. Mi imamo svoju, možemo reći državu unutar BiH, Republiku Srpsku i to je naša svetinja i to je ono što ćemo mi štititi", naglasio je Kojić.

Ranije danas, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac zatražio je od nadležne službe u zajedničkim institucijama informaciju o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH 11. jula spuštene na pola koplja na zgradama institucija BiH i Trgu BiH u Sarajevu, s obzirom na činjenicu da Savjet ministara nije donio odluku o proglašenju ovog datuma danom žalosti u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: