Banjaluka

Graorac: Pred Sudom BiH danas branimo institucije Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 06.12.2023. 10:33

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac poručila je da se na današnjem ročištu predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pred Sudom BiH u Sarajevu brane institucije Republike Srpske, za koje su srpski očevi i sinovi dali živote.

"Protiv predsjednika Dodika se vodi nasilan sudski proces u kojem treba procesuirati predsjednika koji je stao iza odluka Narodne skupštine Republike Srpske, te vršioca direktora dužnosti direktora 'Službenog glasnika' jer je te odluke objavio", rekla je Graorčeva Srni.

Graorčeva je istakla da traje napad na Republiku Srpsku, da se uništi i nestane ono što su Srbi krvlju platili, jer im je Srpska trn u oku.

"Ne damo Republiku Srpsku i branićemo je svim sredstvima. Danas smo tu da pokažemo jedinstvo srpskog naroda, zajedništvo u borbi za očuvanje naših institucija", poručila je Graorčeva, koja će danas prisustvovati ročištu u Sarajevu.


Sedam i po godina za pokušaj ubistva 10 osoba u Prijedoru

Sedam i po godina za pokušaj ubistva 10 osoba u Prijedoru

Ona je rekla da traži da se Sud BiH bavi procesuiranjem ratnih zločina nad srpskim stanovništvom, jer je to mnogo preče i bitnije od procesa koji nema pravnu osnovu.

"Kada se Sud BiH počne baviti zločinima za koje postoje dokazi, možemo govoriti o nekoj zajedničkoj budućnosti u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma", zaključila je Graorčeva.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.


Vulić: Marfi naredio da presuda Dodiku mora biti osuđujuća

Vulić: Marfi naredio da presuda Dodiku mora biti osuđujuća

Dodik i Lukić su 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:35 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 18:40 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:25 Serija: Preko Atlantika (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+)