Zamjenik ministra odbrane

Goganović: Nije ugrožena bezbjednost, što je i EUFOR potvrdio

  • Izvor: SRNA
  • 28.07.2023. 16:29

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandar Goganović rekao je Srni da Ministarstvo odbrane, kao i druge relevantne institucije u BiH nemaju saznanja da je u BiH ugrožena bezbjednost, te da nije saglasan sa ocjenama koje iznosi član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović.

"Nisam saglasan sa ocjenom Bećirovića da je ugrožena bezbjednosna situacija u BiH", rekao je Goganović, dodajući da je na sceni isključivo politička kriza.

On je pojasnio da su im nedavno saopštenjem iz Eufora potvrdili da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna.

"Eufor ima mandat da ocjenjuje bezbjednosnu situaciju u BiH. I NATO je nedavno objavio saopštenje da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna", istakao je Goganović.

Novaković Bursać: Stabilnost je vjerovatno narušena u Bećirovićevoj glavi

Novaković Bursać: Stabilnost je vjerovatno narušena u Bećirovićevoj glavi

On je napomenuo da je Eufor nedavno pozvao Predsjedništvo BiH da usvoji plan strukture generalskog kora u odbrambenom sistemu BiH, te da je upravo Bećirović stopirao to usvajanje u Predsjedništvu BiH.

"Ne treba samo slati pozive Euforu, nego uvažiti i njihove pozive", napomenuo je Goganović, te izrazio uvjerenje da će taj plan članovi Predsjedništva BiH usvojiti u ponedjeljak, 31. jula.

Košarac-Goganović: Vraćen novac za nabakvu helikoptera - tražimo utvrđivanje odgovornost

Košarac-Goganović: Vraćen novac za nabakvu helikoptera - tražimo utvrđivanje odgovornost

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je za austrijski "Der standard" da je mir u BiH i regionu ozbiljno ugrožen i da je od izuzetne važnosti hitno raspoređivanje dodatnih i znatno snažnijih snaga Eufora u BiH, u što kraćem roku.

"Smatram da bi nove trupe Eufora trebalo primarno rasporediti u Brčko distriktu, kao i na drugim strateškim područjima", naveo je Bećirović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.