Ministar transporta i komunikacija

Forto: Izmjene Izbornog zakona BiH usvajati nakon izbora

  • Izvor: SRNA
  • 07.05.2024. 18:02

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Еdin Forto rekao je danas da u Savjetu ministara nema saglasnosti o izmjenama Izbornog zakona BiH čije usvajanje bi trebalo ostaviti nakon lokalnih izbora.

Forto je rekao da su propuštene sve prilike za njihovo donošenje i da izmjene koji je nametnuo Kristijan Šmit ne treba dirati.

On je naveo da su na današnjoj sjednici Savjeta ministara usvojene tačke dnevnog reda oko kojih je postojala saglasnost, a da su skinute one oko kojih nije bilo saglasnosti.

"Oko Izbornog zakona BiH nema saglasnosti, zato nije bio na dnevnom redu i zato nije usvojen", rekao je Forto novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Košarac: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Košarac: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

On je naveo da je bilo puno prilika da se donesu integralno izmjene Izbornog zakona BiH ili novi zakon.

Forto je rekao da u resoru komunikacija i transporta ima neraspoređeno više od 50 miliona KM, a riječ je o sredstvima koja su uglavnom viškovi prihoda nad rashodima ostvareni u Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH.

On je dodao da se zalaže da ta sredstva budu utrošena za jačanje institucija na nivou BiH u oblasti komunikacija i transporta. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.