Ministar rada i boračko-invalidske zaštite

Еgić: Proces protiv Dodika i Lukića unaprijed režirana farsa

  • Izvor: SRNA
  • 28.08.2024. 13:25

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Еgić izjavio je uoči ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću u Sarajevu, da je cijeli proces unaprijed režirana farsa, za šta se instrukcije dobijaju iz stranih centara moći.

Еgić je novinarima rekao da cijeli proces nema veze ni sa pravom, ni sa pravdom.

"Prije sedam dana bili smo na `Kočićevom zboru` gdje smo odali počast našem srpskom piscu i junaku. Danas smo došli u Sarajevo da sve potvrdimo što je on pisao u neka davna vremena. `Kadija te tuži, kadija ti sudi`. Sve se isto ponavlja", naglasio je Еgić.

Budimir: Cilj je politička diskvalifikacija Dodika, glavni sudija je Marfi

Budimir: Cilj je politička diskvalifikacija Dodika, glavni sudija je Marfi

Еgić je rekao da su pred Sud BiH došli da pruže podršku predsjedniku Dodiku i Lukiću.

"Tu ćemo biti i naravno da se ne složimo sa ovim suđenjima i vođenjem postupka. Do kraja ćemo biti u svog predsjednika i gospodina Lukića", poručio je Еgić.

Upitan da prokomentariše dokumentarni film o ratnom komandantu muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću u kojem je Orić predstavljen kao heroj, a koji je snimila jedna turska televizija, Еgić je naveo da je riječ o zlikovcu koji je ubijao nevine srpske civile, za šta postoje i dokazi. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.